Onze favoriete zonneproducten

Onze favoriete zonneproducten

Waarom kiezen voor een minerale filter in plaats van een chemische filter?

Er bestaan twee soorten zonnebescherming: producten met een chemische uv-filter en producten met een minerale filter.

Bij chemische filters zijn het synthetische stoffen die op onze huid een beschermlaagje vormen tegen schadelijke uv-stralen. Eens de zon landt op jouw huid, dringt deze de huid binnen en zullen de chemische filters de UV-straling neutraliseren en onschadelijk maken.

Een minerale filter daarentegen bestaat doorgaans uit de stoffen titaandioxide of zinkoxide, dat zijn mineralen die de uv-straling opvangen en terugkaatsen, zodat ze geen schade toebrengt en opdat het de huid niet binnendringt. 

Een minerale filter blijft op je huid liggen, terwijl de stoffen die als chemische filter dienen iets dieper doordringen in de huid. Volgens sommige studies zouden die stoffen in je bloedbaan kunnen terechtkomen en daar je hormoonhuishouding verstoren. Hier wordt volop nog meer onderzoek naar verricht.

Belangrijk: Als je geen risico’s wil nemen – bijvoorbeeld omdat je zwanger bent of probeert zwanger te geraken – dan ga je best voor een minerale filter. Die komt zeker niet in je bloedbaan terecht en dus minder risico. Er hangt wel een klein nadeel aan vast: minerale filters smeren soms minder vlot uit en laten soms een wit laagje achter op je huid, al kiezen we bij Bio'ty lab wel liefst producten uit die niet wit smeren. Een voordeel is dan weer dat een minerale filter meteen werkt, terwijl je bij chemische filters 20 minuten moet wachten voor je in de zon komt.

Belangrijk: de SPF duidt niet aan hoe goed je beschermt bent, maar hoe lang je berschermt bent. Algemeen raad ik eerder een SPF 30 aan omdat men dan vaker smeert als een SPF 50.

Wij selecteerden onze favorieten die GEEN wit laagje op de huid achterlaten, en die géén nano-technologie bevatten:

GELAAT

Mimitia SPF 50 (smeert niet wit)

Getinte zonnecrème SPF 30 (de meeste mensen hebben de light kleur)

Stick SPF 30 of 5O (super handig en geeft mooie glow)

Dagcrème en SPF in one (geeft mooie glow aan de huid)

LICHAAM:

Crème die super goed smeert voor je lichaam en gelaat van Mimitia

Of liever olie voor het lichaam?

Vorige post
Volgende post

Laat een reactie

Moderated