Welkom bij Bio'ty Lab, dé webshop voor natuurlijke & biologische beautyproducten.

Wij hebben ook een showroom/winkel in Sint-Martens-Latem (Gent) waar je op afspraak kan shoppen. (info@biotylab.com)

In plaats van onze huid te besmeuren met schadelijke ingrediënten kunnen we beter kiezen voor gezonde en milieuvriendelijke alternatieven!

  • 90-100% natuurlijk en biologisch (goed voor uw gezondheid en het milieu)
  • wij analyseren alle ingrediënten voor u - zo kan u onbezorgd en veilig smeren
  • Goed voor het milieu en de mensheid (bronnen met duurzame ingrediënten, fairtrade, geoptimaliseerd gebruik van energie, recylcleerbare verpakking zonder tierlantijntjes en steun aan de lokale gemeenschappen, niet schadelijk voor de zee of koraal)
  • Niet getest op dieren
  • Veel producten zijn vegan, check zeker deze categorie (geen dierlijke ingrediënten)
  • De huid is het grootste orgaan van uw lichaam. Het beschermt u maar absorbeert ook alles wat erop wordt aangebracht. Transdermaal bestaan er geen filters en komt alles wat u op uw huid smeert terecht in uw bloedsomloop. Het is een en en en-verhaal: jaren aan een stuk smeert u troep op uw huid die op termijn voor schade kan zorgen.
  • Wij worden voortdurend blootgesteld aan chemische stoffen en invloeden. De vervuilde lucht die we inademen, de pesticiden en het genetisch gemodificeerd voedsel dat we eten, de synthetische kledij die we dragen, de Teflon pannen en plastic verpakkingen waarmee we koken, en last but not least de huidverzorgingsproducten die we op ons smeren. Deze alomtegenwoordige cocktail kan schadelijk zijn op lange termijn (vanwege hun persistentie en de bioaccumulatie van de chemische stoffen) én er zijn vermoedens dat ze allergieën en irritaties opwekken, Alzheimer kunnen stimuleren of zelfs kanker triggeren... Een risico dat wij persoonlijk niet willen nemen. Better safe than sorry.
  • Dan kan je een afspraak maken opdat je kan langskomen in de showroom in Sint-Martens-Latem

Over Anne Poelmans, Founder Bio'ty Lab

De wereld van Fashion & Beauty kent geen geheimen voor Anne Poelmans. Ze was acht jaar lang de hoofdstyliste van ELLE Belgium, leidde drie jaar lang de website van ELLE Belgium en werkte voor Vogue. Vanuit haar passie voor beauty nam ze begin januari 2018 de bekende webshop www.biotylab.com over waar ze haar favoriete organic beautyproducten verkoopt.

"Met Bio'ty Lab hoop ik u een alternatief aan te bieden, een weloverwogen productkeuze: ter bescherming van uw gezondheid en uw innerlijke en uiterlijke schoonheid. Ik wil u aanmoedigen om na te denken over de inhoud van de producten die u aanbrengt op u lichaam en op u gezicht. Alles werd geselecteerd en getest door mezelf, ik geef klanten advies zoveel als ze willen en verkoop enkel producten waar ik 100% achter sta en die binnen mijn filosofie passen. Aarzel zeker niet om mij een mail te sturen met vragen of om op afspraak langs te komen in de showroom in Sint-Martens-Latem."