Do's en don'ts: skincare ingrediënten

Do's en don'ts: skincare ingrediënten

DO NOT:

Niacinamide + vitamine C

Deze stoffen zijn beiden antioxidanten wat dus wil zeggen dat als je ze kort na elkaar opbrengt op je huid, de werking van deze actieve stof aanzienlijk vermindert.

Retinol + AHA/BHA

Het zijn allemaal soorten exfolianten. Daardoor wordt het niet aangeraden om deze ingrediënten binnen dezelfde routine te combineren.

Doet u dit wel, dan is er een grotere kans op irritatie en schade aan de huidbarrière. Het gaat namelijk teveel exfoliëren.

Retinol + vitamine C

Dit zijn beide actieve bestanddelen en mogen dus niet samen gebruikt worden. Doordat ze een andere pH-waarde hebben. Gebruik je deze dan toch te samen dan is het mogelijk dat de vitamine C minder effectief is of dat de retinol niet geactiveerd wordt.

Vitamine C + AHA/BHA

AHA’s en BHA’s, zoals glycolzuur, salicylzuur en melkzuur, mogen nooit gecombineerd worden met vitamine C. Dit omdat vitamine C ook een zuur is en is onstabiel, de pH-waarde zal dus volledig worden verstoord als we deze ingrediënten in lagen aan brengen op het gezicht.

 

 

DO:

Retinol + hyaluron + ceramiden

Retinol kan er in het begin voor zorgen dat uw huid uitgedroogd is. Dit is dan waar ceramide een aanvullende rol gaan spelen. Je voegt dit doe aan je huidverzorgingsroutine zodat het het vochtgehalte van je huid op peil kan houden tijdens het gebruik van retinol.

Hyaluron helpt net als ceramide om het hydratatieniveau op peil te houden, maar zorgt er daarnaast ook voor dat uw huid voller wordt, waardoor fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar zullen lijken.

Deze 3 ingrediënten botsen dus niet en gaan heel goed te samen!

Niacinamide + hyaluron + AHA/BHA

Deze 3 samen kunnen goed te samen gebruikt worden.

Hyaluronzuur is een hydraterend ingrediënt dat dus gebruikt kan worden om de huid goed te hydrateren, tekenen van irritatie, droogheid en roodheid tegen te gaan.

Als je ook niacinamide gaat gebruiken dan is het best wel op een verschillend tijdstip, zoals de één ’s ochtends en de andere ’s avonds of minstens 30 minuten na elkaar. Dit omdat AHA/BHA en niacinamide een verschillende pH-waarde hebben.

Vorige post
Volgende post

Laat een reactie

Moderated