Beauty mythes - zon & reiniging

Beauty mythes - zon & reiniging

Beauty mythe: in de schaduw hoef ik geen zonnebescherming

Klopt dit of niet?

Neen, dit klopt niet

Het vermijden van zichtbaar zonlicht betekent niet automatisch dat je volledig beschermd bent tegen UV-straling. Kleding biedt namelijk slechts gedeeltelijke bescherming tegen UV-stralen. Een dunne witte T-shirt kan tot wel een kwart van de UV-straling doorlaten.

Door in de schaduw te blijven, vermijd je directe UV-straling; de zonnestralen bereiken je namelijk niet rechtstreeks. Maar net als zichtbaar licht kan UV-straling reflecteren. Wit strandzand weerkaatst bijvoorbeeld veel UV-straling, waardoor deze indirect toch je huid kan bereiken, zelfs als je onder een parasol zit.

Hierdoor is het mogelijk om in de schaduw alsnog te verbranden of bruin te worden, weliswaar in een langzamer tempo dan wanneer je direct aan de zon blootgesteld zou zijn. Het is dus belangrijk om je bewust te zijn van de effecten van gereflecteerde UV-straling en je huid ook in de schaduw goed te beschermen.

 

Beauty mythe: hoe maakt niet uit hoe je je gelaat reinigt, zolang je maar reinigt

Klopt dit of niet?

Neen, dit klopt niet

Het reinigen van de huid is van essentieel belang voor een gezonde huid. Gedurende de dag verzamelen talg, vuil en andere onzuiverheden zich op de huid. Als je deze niet verwijdert, kunnen ze problemen veroorzaken, zoals het ontstaan of verergeren van puistjes en andere onzuiverheden.

Een milde reiniger kan effectief talg en vuil verwijderen zonder de huid te irriteren. Door je huid goed te reinigen, zorg je ervoor dat andere huidverzorgingsproducten, zoals moisturizers en serums, beter kunnen doordringen en hun werk effectiever kunnen doen. Dit verhoogt de algehele effectiviteit van je huidverzorgingsroutine.

Het is echter belangrijk om op te letten welke reinigingsproducten je gebruikt. Sommige bevatten sterk ontvettende ingrediënten, zoals sodium lauryl sulfate, die de natuurlijke vetten van de huid verwijderen. Deze vetten zijn essentieel voor de barrièrefunctie van de huid. Wanneer deze natuurlijke vetten worden verwijderd, kan de huidbarrière beschadigd raken, wat kan leiden tot roodheid, droogheid, puistjes en andere onzuiverheden.

De producten van Bio'ty Lab bevatten geen sodium Lauryl sulfaten.

Daarom is het cruciaal om een reiniger te kiezen die mild is en de natuurlijke balans van je huid respecteert. Gebruik producten die specifiek zijn ontwikkeld voor jouw huidtype en vermijd agressieve ingrediënten die de huid kunnen uitdrogen of irriteren. Het reinigen van de huid is dus niet alleen belangrijk, maar het is ook essentieel om dit op de juiste manier te doen om je huid gezond en stralend te houden.

Vorige post

Laat een reactie

Moderated